Kveldstanker, åpenhet Livet er ikke bare en dans på roser, eller er det kanskje det er det? For roser flest har vel torner tror jeg men nå er jeg litt på tynn is for jeg er absolutt ingen rosekjenner. Sikkert mange med meg  tenker at når barna  har fløyet ut av redet at da skal vi gjøre både det ene og det andre. Nyte desserten! Hva da dersom den ene partneren plutselig får en diagnose og at verden raser sammen, hvert fall for en stund til en har orientert seg. Å leve med demens må være enormt tøft for både den med diagnosen og den/de nærmeste. Å skrive om det, dele sine erfaringer på godt og vondt og til og med blogge om det. Det er tøft gjort, snakk om å være åpen. Tror at bloggen til kagjert kan være en blogg å følge for dem som er interessert i å vite hvordan det er å få diagnosen og å leve livet videre etter diagnosen.

I lesesirkelen som jeg er med i har vi lest boka "Alltid Alise" skrevet av Lisa Genova. Den handler om Alice som får Alzheimer. En fantastisk flott skrevet bok som jeg har lest minst to ganger og sett filmen som er laget etter boken. Boken anbefaler jeg på det varmeste til alle som er berørt av demens/Alzheimer. Jeg har en bok selv og en bok har jeg gitt som en "vandrebok" som skal gå fra den ene som leser den til en annen som ønsker å lese den. Det er fordi boken er så engasjerende og informerende at det gjør noe med en når en har lest boken.

Takk til dere alle som står åpent frem slik at andre får innsikt og informasjon.
Ønsker deg en riktig god natts søvn med gode drømmer og en fin dag i morgen og takk for at du stakk innom bloggen.

12 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

18.05.2017 kl.23:15

Ja det er forferdelig..og man vet ikke hva som hender...så man må leve livet mens man lever...og ikke vente...for plutselig....så skjer det noe..ishj...Forferdelig! ha en god kveld og natt!

tepausen.blogg.no

19.05.2017 kl.00:06

dvergpinschere i mitt hjerte: Vi vet ikke noe om morgendagen ei heller hva som skjer frem i tid. Det er derfor viktig å leve mens en lever.

Becca Alexandra

18.05.2017 kl.23:29

Sender deg en stor klem <3 God natt.

tepausen.blogg.no

19.05.2017 kl.00:04

Becca Alexandra: Takk for det og takk for at du stakk innom bloggen

karidansen

18.05.2017 kl.23:33

Ja, det er en utrolig tøff diagnose å få. Jeg følger bloggen til "Suttung". Kona hans har fått diagnosen i en alder av 61 år, og det er tøft både for den det gjelder og for den som står ved siden av! :)

tepausen.blogg.no

19.05.2017 kl.00:03

karidansen: Ja det er det virkelig. Skal stikke innom bloggen hans og se.

frodith

19.05.2017 kl.07:02

Alle sånne diagnoser er slitsomme både for den det gjelder, men slike mentale er kanskje noen ganger enda tyngre for de rundt. Sterke folk som lever med og oppi det.

tepausen.blogg.no

23.05.2017 kl.20:35

frodith: Er helt enig med deg. Ikke alltid folkene føler seg/er sterke mange må bli sterke og noen klarer det ikke. Ha en fin kveld

suttung

19.05.2017 kl.10:11

Gullhjertet mitt fikk sin alzheimerdiagnose i september og etter 5 trøbblete mndr har vi ( jeg ) fått stålkontroll over våre dager. Når man har det så går det bra, men det er ille slitsomt da. Eneste trøst og glede er å se at hun gleder seg over hver dag.

tepausen.blogg.no

23.05.2017 kl.20:34

suttung: Forstår godt at dagene kan være tøffe men dere har funnet en løsning som passer for dere. Ja det er slitsomt og det er flott at du får trøst i å se at hun gleder seg over hver dag. Det blir en annerledes hverdag... klem... ha en fin kveld

Laila MA

20.05.2017 kl.08:44

Det er en tøff diagnose både å få og for de rundt. Ønsker deg en fin dag :)

tepausen.blogg.no

23.05.2017 kl.20:31

Laila MA: Det er det og det rammer ikke bare personen selv men de rundt seg. Det må være veldig tøft å få demens og leve med det.

Skriv en ny kommentar

tepausen.blogg.no

tepausen.blogg.no

55, Sola

Jeg er glad i livet og det er så mye å oppleve og det er spennende å se hva hver dag bringer. Elsker en god kopp te og har en liten lidenskap for tekopper. Elsker å lese bøker og er med i en lesesirkel. Ellers liker jeg å være kreativ med ulike håndarbeide. Har en brun labrador som gir mye glede og han tror ennå at han er en valp. Er litt opptatt av mindfulness, å være tilstede, det er her og nå vi lever, i øyeblikket. Blogger litt fra hverdagen min.

Kategorier

Arkiv

hits