Kveldstanker, ensomhet"Det er ingen som besøker oss lengre, ingen har tid" og  "jeg er alene, det er ingen som kommer og besøker meg". Det er det to damer som har fortalt meg, hun ene er snart 80  og hun andre har passert 90. En dame jeg kjenner som bodde "hytti heiti" helt alene sa aldri at hun var alene. Hun trivdes i eget selskap og fikk besøk av og til og dessuten hadde hun telefon. Hun strikket og løste kryssord, leste og matet fugler og ekorn. Hun var aldri alene selv om hun var alene. Ensomhets følelsen, å føle at ingen bryr seg nok om en til å avlegge en et besøk, er ikke god. Blir ensomme for mye fokusert på seg selv og sin ensomhet? Prøver de å gjøre det de kan får å holde et nettverk eller er det slik at når en blir gammel så blir en ensom enten en vil eller ei, eller er  det  bare måten en klarer å se det på/ er på ? Stemmen til hun ene har liksom fulgt meg i bakhodet. Det var en sårhet i stemmen hennes. Noen blir ensomme når de mister ektefellen, arbeidsplassen, slutter å ruse seg, flytter til et annet sted, blir mobbet med mer.

Det er ikke bare gamle som er ensomme, mennesker i alle aldre kan være ensomme. En skal gjøre det en kan selv også for å få kontakt med andre for å bryte ensomheten. Det er ikke lett alltid, nei det er ikke det. Vet du om noen som er  ensom kan du invitere på en kopp kaffe eller gå på besøk med en blomst, sende et kort dersom det er avstand. Spør om de vil være med å gå en tur eller annet.  Alle kan gjøre noe men en kan ikke gjøre alt. Det er bedre å gjøre noe nå mens personen lever enn å tenke at jeg skulle ha gjort noe når det er for seint. Noen, blir aldri fornøyd uansett hvor mye besøk de får, de klager. Da er det ikke lett å besøke dem, da er det en prøvelse. Noen blir fornøyd med en lynvisitt, av og til er det alt du har tid til. Nei det er ikke godt å gjøre alle til lags men å gjøre noe er bedre enn ingen ting.

Ønsker deg en fin kveld og en riktig god natt med gode drømmer når du legger hodet på puten.
Nattevakter, takk for at du er på jobb.

4 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

08.01.2017 kl.22:51

Ja ensomhet er ikke godt å kjenne på..uansett.. og vi er forskjellige..noen føler nok mer på det en andre..Noen får du aldri gitt nok heller tror jeg..Sørgelig..men ikke alltid man kan tilfredstille alle..men man kan legge til rette..og hjelpe så godt man kan.. Jeg liker ikke å tenke, og føle på at andre er ensomme..selv liker jeg ensomheten..men er sikkert annerledes om man blir ufrivillig utsatt for det..mange tanker ja..ha en god natt!

tepausen.blogg.no

09.01.2017 kl.08:04

dvergpinschere i mitt hjerte: Håper at du også har hatt en gid natts søvn. Det er ikke godt å kjenne på ensomhetsfølelsen. Noen trives i eget selskap som du nevner og føler seg ikke ensomme. Det er ikke lett tema, ensomhet.

Marianne

09.01.2017 kl.00:19

Så sant det du skriver, det er mange ensomme, både gamle og yngre.

Og det er utrolig trist.

Det er nok mange som ikke har noe særlig besøk, det kan også være mange grunner til at noen ikke har mye besøk.

Men den damen som bor i "hytti heiti" og sjelden har besøk, ho klager ikke.

Fordi ho har evnen til å glede seg både over at ho har telefon og kan løse kryssord,

ho har evnen til å glede seg over alt liv rundt seg.

Ho har evnen til å trives i eget selskap også og det er en egen evne som er utrolig god å ha.

Og noen klager uansett, om det får besøk så klager de allikevel, men hører det ikke selv.

Mange viktige ord fra deg.

Ønsker deg en riktig god nått med god søvn

Klem

tepausen.blogg.no

09.01.2017 kl.08:01

Marianne: Har fått meg en god natts søvn og det håper jeg at du også har. Det er mange ensomme mennesker og det er leit å tenke på. Enig i dine refleksjoner

Skriv en ny kommentar

tepausen.blogg.no

tepausen.blogg.no

54, Sola

Jeg er glad i livet og det er så mye å oppleve og det er spennende å se hva hver dag bringer. Elsker en god kopp te og har en liten lidenskap for tekopper. Elsker å lese bøker og er med i en lesesirkel. Ellers liker jeg å være kreativ med ulike håndarbeide. Har en brun labrador som gir mye glede og han tror ennå at han er en valp. Er litt opptatt av mindfulness, å være tilstede, det er her og nå vi lever, i øyeblikket. Blogger litt fra hverdagen min.

Kategorier

Arkiv

hits