Om å ønske seg ingen ting

 
Det begynner i januar og så er det kø i april med bursdager. Det er så greit når de sier hva de ønsker seg for da får en liksom en ide for hva en kan kjøpe. Når folk blir eldre så ønsker de seg av og til ingen ting. Det er litt vanskelig ønske å imøtekomme for en har så gjerne lyst til å gi noe. Av og til kan det være greit å gi forbruksvarer og noen ganger blomster, spesielt til eldre mennesker etter egen erfaring. To damer som har fylt året nå i det siste ønsket seg uteblomster og det passet meg utmerket da jeg har begynt å interessere meg for eget uteområde.Hun ene er en raser på hage og hun andre stiller seg i min klasse, ikke grønne fingre. Det er spennende med hage for det er noe som skjer som en ikke helt har kontrollen over. En vet hva en planter og sår og vet noenlunde hvordan progresjonen blir men det uventede kan intreffe. En må gi rett pleie og sånt men alikevel kan noe vokse gi et resultat over all forventning og noen ganger kan en bli skuffet over det som stikker opp av molden. Jeg har to planter av samme slag, den ene er frodig og den andre er en "halv plante" om jeg kan skrive det slik. Det er så på nippet til at jeg fjerner den "halve" og planter noe annet i stedet, men jeg har fremdeles litt håp om at den skal komme seg og bli mer frodig, den har jo livets rett den også selv om den er "halv"?

Jeg er sikker på at dersom alle gjester gir ingenting vil de som ønsker seg ingen ting bli skuffet. Det er en kunst det der med å være ærlig eller ønsker de seg bokstavelig ikke noe, ingen gave? Eller sier de det for de vet ikke hva de ønsker seg og håper at de får noe alikevel? Det der er ikke godt å vite skal jeg si deg. Nå når mor fyller 80 snart så vil hun si ingenting når jeg spør henne men jeg kan jo ta feil i år. Jeg vet at hun savner småfugler i hagen men hun har bare grønn plen og da er sjangsen meget stor for at ingen fugler kommer på besøk. Så det har jeg tenkt å gjøre noe med uten at det skal bli hagearbeid på henne. Kommer de  alikevel ikke så får hun noe fint å se på.

Hva mener du om å gå i bursdager uten noen gave?
 

9 kommentarer

Marianne

03.04.2016 kl.10:45

Synes det er vanskelig å gå i bursdag uten noen gave. Når noen ikke har ønsker så er jo en bukett eller en plante...også uteplante en fin ting å ta med.

Som en oppmerksomhet i alle fall.

Ellers går det jo fint an å gi noen timer hagehjelp som gave også, det har eg gjort tidligere.

tepausen.blogg.no

03.04.2016 kl.12:23

Marianne: Så flott gave du har gitt, hagehjelp. Det ville jeg også satt pris på å få eller vindusvask ?

Lillja.blogg.no

03.04.2016 kl.10:51

Helt enig med deg, å finne en fin gave kan være vanskelig.

Jeg liker å gi gaver, og kunne ikke tenke meg og møte opp i et selskap uten å ha noe å gi til verten. I de senere årene så har jeg som regel (når jeg er usikker), laget en "kurv" med cellofan rundt og en sløyfe i toppen. Denne har jeg fylt med enten såper, shampoer, potpourrier osv, eller servietter, stearinlys, kaffekopp og kaffe/te. Dette slår alltid ann virker det som, og er en gave jeg selv ville satt pris på.

Syns denne løsningen er fin for folk i alle aldre, og det er jo en blanding av forbruk og nips.

tepausen.blogg.no

03.04.2016 kl.12:20

Lillja.blogg.no:

tepausen.blogg.no

03.04.2016 kl.12:21

Lillja.blogg.no: det var et flott tips jeg skal prøve å huske. Tusen takk. Ha en flott dag

Beauty by Hermine

03.04.2016 kl.12:29

bra skrevet!

tepausen.blogg.no

03.04.2016 kl.12:49

Beauty by Hermine: Tusen takk for det og ha en flott dag.

maiken

04.04.2016 kl.18:22

Kø med bursdager her også i april. Nei, jeg synes ikke man kan gå i bursdagsbesøk uten noen slags gave...

tepausen.blogg.no

04.04.2016 kl.18:26

maiken: Tusen takk for svar og jeg er helt enig med deg.

Skriv en ny kommentar

tepausen.blogg.no

tepausen.blogg.no

53, Sola

Jeg er glad i livet og det er så mye å oppleve og det er spennende å se hva hver dag bringer. Elsker en god kopp te og har en liten lidenskap for tekopper. Elsker å lese bøker og er med i en lesesirkel. Ellers liker jeg å være kreativ med ulike håndarbeide. Har en brun labrador som gir mye glede og han tror ennå at han er en valp. Er litt opptatt av mindfulness, å være tilstede, det er her og nå vi lever, i øyeblikket. Blogger litt fra hverdagen min.

Kategorier

Arkiv

hits